Använder du dig av värmepumpar?

08 oktober 2020
william eriksson

Med hjälp av värmepumpar håller du inte bara kostnaden nere, utan med vissa av dem kan du ta ner 50% av den årliga el kostnaden. Att använda sig av direktverkande el är inte bara kostsamt utan dessutom mindre miljövänligt än värmepumpar. 

 

Ett miljövänligare val

Det är en stor kostnad att installera värmepump. Olika kostnader beroende på vilken typ du vill ha. Men det är en kostnad du får igen. Vintertid brukar ju elkostnaden stiga upp till skyn. Bara genom att dra ner otroligt mycket på elkostnaden kommer du i längden tjäna igen det. 

Dessutom är det ett väldigt miljövänligt val. Värmepumpens energi finns överallt: luften, solen, marken. Med andra ord är det helt naturlig energi som förvandlas till värme, mycket mer miljövänligt än så går det inte att få

Där finns flera olika sorter värmepumpar att välja mellan. Vad som passar just din bostad bäst bör du rådfråga ett företag som arbetar med detta. Vissa av värmepumparna kan även hjälpa till att kyla ner rummet under sommarens hetta. Så de är inte bara användbara när det är kallt. 

 

Behöver jag installera själv?

Det finns de som arbetar med detta och är certifierade till att installera en värmepump. Du bör använda dig av dem för att få ett så bra jobb som möjligt och dessutom slippa att något går fel och blir en extra utgift. 

När du letar efter ett företag som kan göra installationen till dig bör du ringa några olika för att få pris offert. Många erbjuder dessutom kostnadsfri rådgivning. Utifrån det väljer du det företag som passar dig bäst. 

När du använder dig av en certifierad hantverkare får du även en garanti. Dessutom kan du få ett ROT-avdrag. Det är ett 30 % avdrag på arbetskostnaden som Skatteverket betalar. Det ger upp till 50 000 kr. På så sätt håller du ner kostnaden lite mer.  

Fler nyheter