Att tänka på när du ska köpa stål till ditt företag

27 mars 2023
Staffan Ehrlin

editorial

När du investerar i stålmaterial för ditt företag vill du vara säker på att det är av högsta kvalitet. Stål är ett viktigt material som ger hållbarhet och styrka till det du skapar – från dörrar och väggar till industrimaskiner – och att se till att det uppfyller exakta specifikationer garanterar en lyckad slutprodukt. Det är viktigt att veta vilken typ av stål som är lämpligast för din tillämpning; det är inte vilket stål som helst som gör jobbet effektivt och kostnadseffektivt. I det här blogginlägget utforskar vi de olika typerna av stål som finns tillgängliga, diskuterar vad som gör dem unika, ger tips om hur du köper stål på ett effektivt sätt samt ger råd om andra punkter att tänka på innan du slutför ditt köp.

 

Olika typer av stål

Vi börjar med att titta på de olika typerna av stål. Det finns två huvudsakliga rostfria stål, ferritiska och austenitiska. Ferritiskt stål består huvudsakligen av järn med en liten mängd kol (mellan 0,2 och 1 %) och är magnetiskt till sin natur. Det är mycket motståndskraftigt mot korrosion, vilket gör det idealiskt för inomhustillämpningar eller tillämpningar där fukt är en faktor. Austenitiskt stål, som också innehåller järn och kol, har en högre mängd krom (cirka 18 %) och nickel (upp till 8 %), vilket gör det icke-magnetiskt och mer korrosionsbeständigt än dess ferritiska motsvarighet. Detta gör det till ett utmärkt val för utomhusprodukter eller produkter som utsätts för höga temperaturer.

Köpa Stål

När du köper stål är det viktigt att välja rätt kvalitet och finish. Klasserna bestäms av deras kemiska sammansättning, inklusive tjocklek och vikt. Olika kvaliteter är lämpliga för olika tillämpningar, så det är viktigt att välja klokt. Stål kan också komma i olika ytbehandlingar, t.ex. varm- eller kallvalsat, vilket påverkar dess elasticitet och styrka. Välj därför leverantör med omsorg. SteelPro är ett företag som är experter på stål och de kommer kunna hjälpa dig med allt från råd till faktiskt inköp. Kontakta dem om du planerar att köpa stål

Fler nyheter