Barnens förskola i Södermalm minst lika viktig för föräldrarna

14 juli 2021
jonas olsson

Nog för att du älskar dina barn. Inga tvivel där inte. Föräldraledigheten var säkert på många sätt hur mysig som helst. Du fick nog spendera en hel del kvalitetstid med ditt barn och vara med och se en stor utveckling hos din son eller dotter. Men ärligt talat, ska det inte bli ganska skönt att gå tillbaka till jobbet? Det är kämpigt att vara hemma med sitt barn och hitta på nya saker att göra varenda dag. Fantasin tar slut och du behöver avlastning.  

Vad skulle du egentligen göra om du inte kunde lämna ditt barn på en Förskola i Södermalm på väg till jobbet? Utan förskolan hade du varit tvungen att vara hemma med ditt barn ända upp till sju års ålder när ungen skulle börja första klass. För att livet ska fungera för majoriteten av föräldrarna är du helt och hållet beroende av att du har en förskola där ditt barn kan få plats. 

 

Sätt barnet i kö till förskola

Det är inte direkt så att du kan ta med ditt barn till jobbet varje dag. Det vore en ohållbar situation att ha en skrikande och uttråkad liten unge på skrivbordet på kontoret. För alla inblandade. Dessutom behöver du faktiskt pauser för att kunna vara en så bra förälder som det är möjligt för dig att vara. Förskolan är minst lika viktig för dig som förälder som den är för dina barn. Det finns det ingen anledning att förneka. 

Ytterst få föräldrar hade klarat sig utan alternativet att sätta barnen i förskola. Det hade inte gått att inte jobba under så långa perioder. Alla föräldrar vinner liksom inte på Triss eller ärver miljoner tyvärr. Så du lär nog se en stor efterfrågan på förskolor även framöver. Har du inte satt ditt barn i kö än så bör du göra det med en gång.  

 

Fler nyheter