Effektiv utbildning för den som vill ta truckkort i Stockholm

19 november 2020
Cecilia Olsson

Sedan början av året har arbetslösheten ökat i Sverige och många känner oro för framtiden. Konkurrensen är hård om de tjänster som utlyses och ofta gäller det att ha så många meriter som möjligt på sitt CV för att kunna ha en chans att vara med i urvalet. Det finns olika tillvägagångssätt för att lyckas med det, bland annat kan ett truckkort öka chanserna på arbetsmarknaden. 

Truckkort finns för att öka säkerheten på arbetsplatser

Truckkort har funnits i Sverige i över 50 år och infördes till stor del på grund av de många arbetsplatsolyckorna som skedde under arbete kopplat till truckar. Tack vare att det därmed infördes gemensamma praktiska och teoretiska kunskaper som truckförare ska inneha så har arbetet på svenska arbetsplatser blivit betydligt säkrare. Både för den som själv kör trucken men även för truckförarens kollegor som rör sig i samma lokaler. 

Olika trucktyper kan kräva olika behörighet

Truckkort delas in i fyra olika klasser, från A till D. Det enda kravet som finns för att få ta ett truckkort är att man ska ha fyllt 16 år. Kortet i sig har ingen giltighetstid men det är vanligt att företag kräver repetitionsutbildning vart femte år för att säkerställa att samtliga truckförare på arbetsplatsen besitter rätt kunskaper och kan framföra truckarna säkert.

Med ett A+B kort kommer du långt

De olika trucktyperna delas som sagt in i fyra olika klasser och behörigheten avgörs därmed beroende på vilken klass man har på sitt truckkort. Många väljer att ta ett kombinerat truckkort A+B, det ger behörighet att köra de allra vanligaste trucktyperna.

För den som är intresserad av att ta truckkort i Stockholm så håller Säkra Truckutbildningar intensivkurser som endast tar två dagar att genomföra. Det gör att du snabbt kan bli mer attraktiv på arbetsmarknaden och öka på dina meriter på CV:t. Säkra Truckutbildningar har som mål att alla som gått deras kurser ska vara trygga truckförare när de kommer ut på arbetsplatserna.

Fler nyheter