En hundkurs i Hässelby som lyfter livet

04 april 2022
Mikael Barani

editorial

I dessa tider känns det som att det blir allt viktigare att hitta sådant i livet som får en att finna kraft, energi och fokus. För när det händer saker i världen som man inte kan påverka kan det lätt bli så att man känner sig matlös… håglös.

Om vi istället hittar den där styrkan i oss att göra något åt det vi faktiskt kan påverka, de där sakerna inom oss och i vår omedelbara närhet, kan man vända på det till synes negativa till något positivt.

För både fyr- och tvåfotingar

Att se en känsla av hopplöshet som en signal för att verkligen ta tag i sig själv är i princip en superkraft idag. Att ha närvaron att se vad man kan göra för att göra sitt eget liv bättre vänder svaghet till styrka. För när våra egna liv blir bättre blir också livet i vår omgivning bättre. Människan är ett flockdjur och vi påverkar varandra i högre utsträckning än vad vi kanske tror.

hundkurs hässelby

Det behöver inte handla om särskilt omvälvande saker egentligen. Kanske är det så att du alltid har drömt om att ta med din fyrfota vän på en hundkurs i Hässelby. Utöver att det är en utmaning för dig själv är det en aktivitet som fördjupar kontakten mellan dig och ditt husdjur.

Att tillsammans bli mer synkade med varandra och lära er att kommunicera tydligare i er relation, för det är en relation, kan vara ett inslag i livet som gör tillvaron mer greppbar.

Man ska inte underskata kraften i det som för vissa kanske känns trivialt på ytan. Dessutom: har vi inte lärt oss av Cesar Millan, från ”Mannen som talar med hundar”, hur mycket våra hundar är en reflektion av oss själva och hur vi beter oss i våra liv.

En hundkurs kan därför i princip även ses som en kurs i personlig utveckling för oss människor.

Fler nyheter