En psykiatriker i Stockholm som hjälper dig finna balansen i det obalanserade livet

01 april 2022
Mikael Barani

editorial

Livet rusar förbi i ett ständigt ökande tempo. Det är så det många gånger kan kännas när man inte riktigt hinner stanna upp, hämta andan och bara njuta av utsikten. 

Många gånger glömmer vi nämligen bort den berömda resan. Istället är vi väldigt fokuserade på att hela tiden anlända någonstans. Det är målet som är det viktiga och det finns ingen tid att njuta av omgivningarna och upplevelserna på vägen dit.

Hjälp att finna riktningen

På senare år har vi dock börjat få en allt mer nyanserad bild av detta med att leva. Kanske finns det andra värden än dem som vi hittills har levt efter? Kanske finns det ett värde i att bara sitta och njuta av det som våra sinnen upplever och bara låta upplevelsen i sig vara det viktiga i stunden.

För det är när vi stannar upp och lyssnar, både inuti och utanför, som vi faktiskt också har möjlighet att höra vad livet har att säga oss. Det är i de små och stora ögonblicken som livet händer.

psykiatriker

Istället går många av oss och väntar sig stora fyrverkerier och en handling som i filmerna där allt tonas ut i svart i slutet.

Dock är livet inte så, utan det är ett pärlband av stunder som i slutändan skapar en livstid.
Försöker vi uppnå det som inte är verkligt, de där Hollywood-stunderna, är chansen stor att vi blir frustrerade, och kanske mår ännu sämre än så. Särskilt om vi tror att livet som helhet kommer att vara som medierna vill att vi ska tro.

Inte undra på om folk mår sämre och måste uppsöka en psykiatriker i Stockholm för att få hjälp med sitt inre möblemang. Det blir lätt en väldig oreda om man lever efter orealistiska ideal. Istället handlar det som sagt om att gå ett steg i taget, resa sig när man snubblar och faller, och fortsätta ta nästa steg.

Fler nyheter