Hur du hittar rätt flugrullar i Göteborg

18 maj 2021
jonas olsson

Flugfiske har alltid fascinerat dig. Det ser så rofyllt ut att stå där i havet eller en bäck, med vatten upp till knäna och med jämna mellanrum kasta ut linan. Självklart har du redan bestämt dig för att du ska ha de där vadarbyxorna, där stövlarna sitter ihop med byxor och som fästs med hängslen över axlarna. Du vet också redan vad du ska ha upptill. En rutig flanellskjorta i rött och en sådan där fiskarhatt där du sätter några flöten i.

Du vet också var du ska börja fiska. Tidiga morgnar har du sett hur det står fiskare längs med stranden där du bor. Ett väl sammansvetsat gäng som efter fiskets slut, träffas uppe på land för att låta sig värmas med kaffe i termos och ett par ostmackor. Det ser så trevligt och mysigt ut att du bara inte kan vänta tills du också får hänga med. Och nu har du äntligen fått all tid i världen, efter att du gått i pension från Volvo. Nu ska fiskarna i Göteborg få passa sig.  

Det där med utrustning

För att kunna komma igång har du börjar titta på fiskeprogram på tv. Där har du lärt dig vad som behövs i utrustning och hur du ska göra för att kasta ut linan på bästa sätt. Men när du ger dig in på nätet för att börja köpa in det du behöver så börjar ditt huvud snurra. Det finns helt enkelt för mycket att välja på. I en grupp på internet får du ett tips på hur du ska få hjälp att hitta det du behöver. Lätt och enkelt.

Du får veta att du kan köpa flugrullar i Göteborg hos en butik som är mycket kunniga och som du även kan fråga om råd. Så, nu är det bara att sätta igång drömmen. 

Fler nyheter