I Kungsbacka erbjuds bra pumpservice

28 september 2021
jonas olsson

Kungsbacka kommun har en stor utvecklingspotential för olika företag. Redan idag finns det många stora företag utspridda över kommunen. Det är företag inom teknik, skönhet och livsmedelstillverkning för att nämna några områden. Förutom att de ligger i Kungsbacka så har nästan alla företag en sak gemensamt.

 

Från Lygnern pumpas dricksvattnet ut till kommunen

Vattnet som alla företag använder både till kaffe och om vatten ingår i tillverkningen kommer från samma ställe. Det är sjön Lygnern i Fjärås som är kommunens stora vattenproducent. Lygnern är Hallands största sjö, även om halva sjön ligger i Västergötland. När det gäller dricksvattnet i Kungsbacka pumpas vattnet upp från tjugo meters djup genom rör i åsen Fjärås Bräcka.

Därefter filtreras det naturligt i cirka två månader genom åsen innan man pumpar upp vattnet igen. På vägen upp passerar vattnet även ultraviolett ljus som tar bort bakterier och annat som kan ha kommit in i vattnet. När det är gjort pumpas dricksvattnet vidare i ledningar över hela kommunen.

 

 

Service och underhåll av pumpar för lång livslängd

Ungefär 75 mils ledningar ligger ute i kommunen för att alla ska få färskt och gott vatten. Det är inte bara kommunen som har pumpar i sin verksamhet, många företag använder också olika pumpar i sin tillverkning. Man kan förstå att behovet av pumpservice i Kungsbacka är stort för att hålla pumparna igång.

Pumpservice behöver man inte använda bara för att pumparna gått sönder. Det behövs även underhåll för att de ska fungera länge och bra. Då ringer man pumpservice för ett besök när det passar alla parter. Innan man får besök kan man passa på att fixa något gott att dricka till servicemannen. En kopp kaffe, te eller kanske ett glas saft blir bra, så man kan njuta av det goda dricksvattnet som pumpats från Lygnern. Eller varför inte dricka det precis som det är?

Fler nyheter