Lån på 50 000 kan göra det möjligt att samla småkrediter med hög ränta

18 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Ibland kan det bli aktuellt att samla smålån och krediter för att få bättre koll på sin ekonomi och sänka räntekostnaderna. Det är betydligt enklare att hålla reda på en inbetalning till ett företag istället för flera olika lån, från olika långivare med olika villkor. Ska man ta ett samlingslån så är det viktigt att se till så att det nya, större lånet har bättre villkor än de gamla skulderna, annars blir det inte lönsamt att samla smålånen. Man bör inte heller låna mer än vad som faktiskt behövs.

Smålån och krediter som uppgår till 50 000 kronor? 

Har man till exempel flera smålån som tillsammans hamnar på 50000 kronor så bör man också hålla sig till lån 50000. Det är också bra att ta reda på vilka alternativ som finns hos olika banker och långivare. Det viktigaste är i regel att titta på räntan. Det som ofta syns tydligt när man läser om lån är den nominella räntan, men det är också viktigt att ta reda på den effektiva räntan.

lån

Den effektiva räntan visar den totala kostnaden för en kredit beräknat på ett år. I ett lån så ingår oftast uppläggningsavgift, aviavgifter samt andra kostnader som räknas med i den effektiva räntan. När man tittar på den nominella räntan så räknas inte dessa avgifter med, vilket gör att den nominella räntan kan upplevas vilseledande när man ska jämföra olika låneerbjudanden.

Hitta passande lån från 5000

Använder man sig av Swiftbankers kostnadsfria tjänst så går det snabbt att hitta och ansöka om lån. Man fyller först i sina uppgifter i deras webbformulär, när det är inskickat börjar Swiftbanker genast leta efter passande lån och skickar låneerbjudanden inom kort. Får man ett erbjudande som man gillar så ansöker man enkelt och får snabbt ett svar om lånet blivit beviljat. Det går att söka lån på mellan 5000 och 600 000 kronor genom Swiftbankers tjänst.

Fler nyheter