Mörk choklad utan socker kan ersätta chokladkakor fyllda med raffinerat socker

29 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Om man vill leva en hälsosam livsstil och uppnå eller bibehålla en speciell målvikt så kan det många gånger innebära att man bör sluta eller dra ner på vissa produkter. Till exempel så kan produkter med tillsatt socker ha en negativ inverkan och de allra flesta väljer därför att minska eller sluta helt med sockerintaget. Det finns till exempel flera studier som visar på att man i regel går upp i vikt om man ökar sitt sockerintag och går ner i vikt om man istället drar ner på det.

Flera av de godaste produkterna innehåller socker 

Det är dessvärre väldigt ofta så att produkterna som människor i regel tycker bäst om att stoppa i sig också innehåller höga halter av raffinerat socker. Till exempel är choklad något som många håller väldigt kärt och därmed har svårt att ge upp. Det finns dock alternativ som kan vara mer eller mindre nyttiga om man ändå vill kunna fortsätta njuta av choklad lite då och då.

image

Till exempel så talas det ofta om att mörk choklad är bättre än ljus eftersom den i regel innehåller mer kakao och mindre socker. Det går även att välja mörk choklad utan tillsatt socker, då kan man verkligen vara en bit på väg till en hälsosammare livsstil och en kropp som man trivs med. 

Mörk choklad utan tillsatt socker som passar till det mesta

EASIS är Europas ledande företag inom sötsaker utan tillsatt socker, så de har såklart choklad utan tillsatt socker i sitt sortiment. Väljer man den mörka chokladen så får man 60 procent kakao och istället för raffinerat socker så är den sötad med det kalorifria sötningsmedlet erytritol i kombination med sötningsmedel från steviaplantan. EASIS Mörka choklad är en fyllig choklad med massor av smak som kan avnjutas som den är eller som ingrediens i ett bakverk eller något annat gott. På Easis.se hittar man hela sortimentet.

Fler nyheter