Njut av ett avkopplande spa i Dalarna

11 september 2020
jonas olsson

Har det varit mycket med skolstart och ändlösa möten efter sommarens vila? Då kanske det är dags att ta en paus för att orka med. Vi är alla olika när det kommer till sätt att ladda batterierna. 

Något som däremot tilltalar många är tanken på att sjunka ner i en varm pool med ett glas bubbel i handen. Så varför inte ta det det där välförtjänta breaket och gör ett besök i vackra Dalarna? Där hittar man både härliga spahotel och rogivande miljöer att strosa i.

 

Alla goda ting är tre

När man reser till ett Spa i Dalarna kan man räkna med tre saker som garanterat kommer att få endorfinerna att flöda fritt. Det första är maten förstås. Lycka är när man kan välja mellan enklare husmanskost eller riktiga gourme måltider. Att sitta ner och bli serverad av kunnig personal med kunskap om mat och dryck skapar den allra bästa upplevelsen.

Det andra är spa. Att få krypa in i den där mysiga morgonrocken och bara vara. Att sakta glida ner i det varma vattnet och njuta av lugnet för att sedan, i ett underbart avslappnat tillstånd, lägga sig på behandlingsbänken och bli omhändertagen av en kunnig och inkännande terapeut. Kanske väljer man en kroppsbehandling, eller varför inte en ansiktsbehandling? Det beror helt enkelt på vad man uppskattar mest. Oavsett så blir det en välförtjänt stund som man kommer att minnas länge.

Det tredje av de goda tingen är miljön. Den vackra naturen som finns runt knuten inbjuder till härliga vandringar, både korta och lite längre. Kanske upp för stegen till Siljans strand där man kan njuta av sköna bad, om årstiden tillåter. Eller varför inte bara stanna upp en stund och låta blicken förlora sig i det blåa vattnet. Att resa till ett spa är en njutning för själen.

Fler nyheter