Relining sänker dina reparationskostnader

25 april 2022
Lily Hansen

advertorial

När du vet att det egentligen är dags för stambyte i din fastighet för att huset är gammalt och rören slitna, finns det ett alternativ. Det finns en metod där man spolar rent rören med hett vatten och sedan sprutar in en plastfilm, som ger rören en ny invändig beläggning. Då kan du skjuta upp stambytet med så mycket som femton år.

Ny teknik gör att man kan filma med en särskild kamera inuti rören för att se hur de ser ut. Relining är en billigare åtgärd än att göra ett stambyte. Du slipper bryta upp väggar och golv och sedan återställa huset i bra skick igen. Det är ett mycket mindre ingrepp att göra en relining, och mycket enklare för dig som husägare.

 

Expertfirma som gör relining

Du anlitar helt enkelt ett företag som har specialiserat sig på relining, så blir dina avloppsrör i ett fullt funktionsdugligt skick igen. Det är lätt att kontrollera resultatet, för du kan se bilder från filmningen inuti rören. De som är experter på rör kan förklara mer om hur metoden fungerar och varför det är så bra för dig som husägare.

Har du flera fastigheter som behöver underhåll, kan du vänta med stambyte ett tag till och lägga pengar på andra reparationer så länge. I en bostadsrättsförening kan man samla ihop till en större buffert, så att man är beredd på kostnaden för stambyte längre fram.

 

Relining

 

Spara miljön med relining

Det är populärt med återvinning, och det är mycket materialkostnader man sparar med relining. Du har kvar golv och väggar intakta och behöver bara ge rören en ny beläggning inuti.

Med relining sparar man kapital och får en chans att fundera på hur man vill göra med sin fastighet. Om femton år kanske du har sålt huset eller så vill du göra en mer omfattande renovering just då.

Fler nyheter