Skydda dig med myggarmband

21 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Sommaren är något av det bästa och värsta som finns. Längre dagar, varmare väder och bad gör att man bara njuter av livet. Men det finns en sak som får en att vilja gömma sig inne: de förbannade myggorna. 

Myggor kan verkligen förstöra för en. De bits och använder en som ett middagsbord. Det finns dessutom flera hundra av dem och alla vill bara ha en sak: ditt blod. De är precis så hemska som de låter. 

Trots att man har myggskydd på sig, så hjälper det inte alltid. Men det finns olika saker att prova, som till exempel att ha myggarmband. Du slipper spraya starka dofter på dig själv, men har ändå ett skydd som får myggorna att dra sig undan. Förhoppningsvis kan du njuta lite mer av sommaren om du har ett effektivt skydd som räddar dig från myggbett.

 

image

 

Hur undviker man mygg?

Nästan alla blir besvärade av de små blodsugande krypen. Det är inte bara människor, utan även våra djur. Precis som vi skyddar oss själva får man även skydda dem. Skulle inte armbandet vara nog, i ett väldigt myggtätt område, så kan man använda sig av en spray och även eventuellt ett myggnät. Vissa myggor envisas igenom många saker och det krävs då ett rejält försvar. 

Ett myggarmband kan fungera bättre i vissa delar av landet. Bor du i Norrland, som är känt för att ha hemska mygg, så kan det krävas lite mer. Nere i söder och i mitten av Sverige räcker det dock gott och väl med bara armbandet. 

Det sköna med myggarmbandet är att du bara har det på dig, så du slipper tänka på påfyllning av medel. Armbandet kommer inte heller stinka eller göra din hud klibbig, så som spray kan göra. Det finns flera fördelar med att köpa myggarmband till både barn och vuxna.

Fler nyheter